Pīrāgs ar kūpinātu bekonu, kapariem un sīpoliem.
Rīgā atrodas divi "Queens" britu restorāni. Viens atrodas Vecrīgā un gandrīz vienmēr ir pilns, otrs atrodas Rīgas klusajā centrā - Antonijas ielā.
Ja neņem vērā, ka šai vietai esam bieži gājuši garām un pirms tam vairākas reizes ir mainījušies restorāni (šajās telpās ir bijuši vairāki dažādu stilu restorāni), uz turieni neiet daudzi un arī mūsu apmeklējuma laikā tur bija patukšs. Tomēr pirmais iespaids bija ļoti patīkams. Jauks britu stila restorāns ar vairākām telpām, vienā no kurām arī krāsniņa, pārējās telpās varēja skatīies sporta spēļu translāciju pa TV.
Ēdienkarte... tipiska jebkurai Vecrīgas vai „Pub - veidīgai” iestādei, kur var atrast gan burgerus, gan uzkodas pie alus, gan dažnedažādus salātus, otros utt (pamatēdieni no 6 - 20 Ls, zupas vidēji 4 Ls).
Tā kā viens no britu tradicionālajiem ēdieniem ir pīrāgs (gaļa ar mērci kārtainās mīklas garoziņā, pasniedz ar saspiestiem kartupeļiem un tvaicētiem dārzeņiem), nolēmām pamēģināt. Uz jautājumu kāds tas ir, viesmīle paskaidroja, kāda izmēra traukā tas ir un, ka tas esot sātīgs, jo ar saldo krējumu.
Šeit Jūs varat nobaudīt šādus pīrāgus:
• ar vistas gaļu, puraviem, selerijām un burkāniem - 4.50• ar sēnēm un Čedaras sieru - 4.50
• ar ceptu lasi, garnelēm, zaļumiem un kartupeļu biezeni - 5.50
• ar kūpinātu bekonu, kaperiem un sīpoliem - 4.80.
Mēs nolēmām nogaršot pēdējo variantu. Pasniedza šķīvi ar kartupeļa biezeņa trauku un blakus uz šķīvja svaigi dārzeņu salāti. Bija diezgan garšīgi (man garšo kartupeļu biezenis, ja tas ir pagatavots labi), zem kartupeļu biezeņa, bija saldā krējuma mērce jau minēto bekonu, sīpoliem un kapariem.
Mīnusi.
1. Biezeņa bija daudz, mērces maz, turklāt varēja redzēt, otram bija manāmi vairāk bekona un mērces.
2. Ja raksta, ka ēdiens ir ar kapariem, pavisam noteikti negaidi, ka tur būs tikai 2 vai 3 kapari. Kas varbūt ir pluss tiem, kuri ne pārāk tos ir iecienījuši.
3. Visbeidzot. Ko nozīmē pīrāgs? Labākajā gadījumā to var nosaukt par sacepumu.
Bet garša tiešām bja laba, kaut gan vilšanās bija ļoti liela. No otra puses, no dažu produktu kombinācijas, vienkārši, nevar neko sačakarēt. Gan jau ikviens ir ēdis vārītus kartupeļus vai kartupeļu biezeni ar saceptu bekonu/speķi ar sīpoliem, nu un pievienot saldo krējumu, tas arī nav svešs
.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru